Recension: Eldslandet

Eldslandet, skriven av Pascal Engman

Jag lyssnade på uppföljaren först. Dumt? Kanske. Eldslandet följer den hårdnackade kommisarien Vanessa Frank. Jag både älskar och ogillar henne här. Hon är självständig och cool men på gränsen till olidligt kaxig – det är betydligt bättre ställt med det i uppföljaren.

 

Klockhandlare i Stockholm rånas och vi vävs in i illegal handel med organ. Pascal förmedlar skickligt spänning och introducerar intressanta karaktärer.

Det tar dock ett tag innan handlingen verkligen tar spinn och jag känner hatkärlek till Vanessa. Hon är självständig och cool, främst i uppföljaren, men lyckas här nästan bli lite för mycket, vilket för mig bitvis stjäl momentum.

Eldslandet får 3,5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *