Recension: Evig Natt

Evig natt, av Michelle Paver

Hur klarar min sig fyra månader ensam i mörkret? Jack beger sig ut på en resa till Spetsbergen i Norge. Han ser en mörk gestalt krypa upp ur havet , men vågar inte berätta för de övriga. Därefter lämnar de en efter en och till slut är Jack ensam kvar Där finner han sig på randen till galenskap.

Evig natt är en psykologisk och oerhört mysig berättelse om ensamhet och skräck.

Den påminner bitvis en del om min egen filmfavorit “The thing”, även om den aldrig urartar i mycket våld. Nej. Det är krypande, psykologiskt obehag som tar oss igenom denna berättelse. Det här är en av de finaste skräckberättelser jag tagit del av.

Evig natt får 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *