Recension: För evigt din

För evigt din, av och med Janne Persson

Saxat från baksidestexten:

Kan ditt medvetande finnas på en annan plats än i din hjärna? Vad händer när människa och maskin smälter samman till ett? Vad krävs för att du ska få ha samma rättigheter i samhället som alla andra? En hjärna? En kropp? Åsikter, känslor och tankar? I strävan efter att skapa evigt liv finns vinnare. Men även de vars fysiska kroppar måste offras.

I För evigt din får vi följa Lars Grip, hjärnforskare och föreläsare på KTH. Han bjuder in den betydligt yngre Sofia att assistera honom i ett projekt. Hon flyttar in i båthuset på hans ägor. Hemma hos Lars finns Anna, hans fru, som är totalförlamad efter en olycka. Snabbt visar det sig att något inte stämmer. Sofia får ställa sig frågan om projektet hon ska hjälpa Lars med är etiskt försvarbart, eller ens lagligt? Sofia får varningar från oväntade håll, varningar om att Lars har en dold agenda.

För evigt din är en spänningsroman. Kanske skräck, lite sci-fi, mycket thriller. Lars Grip är sannerligen ingen man vill bjuda med sig hem på släktmiddag.

Janne Perssons roman är medryckande, spännande och originell. Oerhört välskriven och ja, Janne fungerar även ypperligt som inläsare av sitt eget material.

Det finns egentlig bara en sak som stör mig med här ljudboken: En märklig korp har en betydande roll, och så fort den dyker upp läggs ett korpskri på. Skriet ligger betydligt högre än volymen på övrig ljudbok, så håll i ratten, ni som kör bil och lyssnar!

Korpskri eller ej. För evigt din är en tät och spännande berättelse som utan omsvep förtjänar 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *