Recension: Grabben i kuvösen bredvid

Grabben i kuvösen bredvid, av Jonas Helgesson

Henrik Schyffert har läst in denna pärla, och gör det med bravur.

Saxat från baksidan: Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen – ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar.

Det här är en kort, men jäkligt underhållande och hoppfull blick in i Jonas liv. Han är idag komiker och boken handlar i mångt och mycket om att följa upp till synes omöjliga drömmar. I likhet med Mikael Anderssons biografi Armlös, benlös men inte hopplös väcker denna hopp. Vi får möta en viljestark och glad Jonas som tidigt beslutar sig för att hans CP-skada inte ska vara ett hinder.

Man blir glad av den här boken… Det enda negativa jag kan säga är väl att den är en smula kort.  Jag vet att Jonas skrivit ett par böcker till, men det här är den enda som finns på ljud. Den rekommenderas varmt!

En varm, livlig berättelse som belönas med 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *