Recension: OBS: Flirt

OBS: Flirt, av Lovisa Wistrand

Detta är något så modernt som en romance där stor del av dialogen består av konversationer i Messenger.

Boken handlar om Isabel, en ung kvinna som tror sig ha kontroll på livet. Hon ska gifta sig med Elias, killen som funnits vid hennes sida i princip hela livet. Någon gång i framtiden ska de skaffa hus, barn och allt det där. Allt är redan utstakat. Och så ska Isabel bli författare. Hon jobbar hårt på sitt första fantasymanus. För att få manuset så tätt som möjligt bestämmer hon sig för att gå en skrivarkurs.

På kursen händer något som får henne att fullständigt tappa kontrollen över allt: Hon träffar Per, en man långt äldre än henne som skriver som en gud och snabbt blir en viktig del i hennes liv.

OBS: Flirt är första delen i Lovisas så kallade Messenger-duologi. Den är rappt och intelligent skriven. Den är rolig, intressant och även bitvis förbaskat sorglig. Hon beskriver på ett enkelt men levande sätt hur Isabels så förutbestämda liv plötsligt förändras, hur planer slås i spillror. Det är en hoppfull, vacker historia och jag dras med från så gott som första stund.

Uppläsare Jenny Lindberg är som klippt och skuren för den här boken.

Det enda jag kan störa mig på är väl att Messenger-konversationerna emellanåt tar över lite för mycket, även om det är ett ganska friskt sätt att föra berättelsen framåt. Sen får jag lite lätta rysningar av obehag till följd av den flitigt använda svengelskan i ovan nämnda konversationer, inte för att det på något sätt påverkar mitt betyg.

OBS: Flirt rekommenderas varmt om man vill försvinna i lite underhållande feelgood/romance. Den får 5 av 5 pannkakor (och återfinns även i min Topp Tio år 2018).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *