Recension: Staden

Staden, av Camilla Sten

Jag hade hört en del om den här boken innan jag la in den i min digitala bokhylla. Den har sålts till 15 länder innan utgivning och det är ju riktigt häftigt!

Initialt gillar jag detta skarpt. Ett gäng dokumentärfilmare beger sig till den lilla staden Silvertjärn, där 900 människor försvann spårlöst för 60 år sedan. Alice och hennes team ska befinna sig i staden i fem dygn och spela in, men så fort de kommer fram börjar märkliga saker hända. Underliga ljud och oförklarliga syner.

Det börjar som en riktigt spännande thriller och jag vill verkligen tycka om det här. Den innehåller så mycket ingredienser som jag borde älska, men jag tappar faktiskt intresset lite mer än halvvägs in. Jag kan inte riktigt sätta fingret på precis varför, men den tappar mig. När vi närmar oss upplösningen så blir jag ganska besviken, det blir helt enkelt för osannolikt.

Däremot har Camilla Sten ett oerhört fint språk och jag medger att jag ser fram emot vad hon har att bjuda oss på härnäst.

Uppläsaren Callin Öhrvall Delmar gör jobbet bra. Hon har bra rytm och inlevelse i sin uppläsning.

Staden landar på 3 svaga pannkakor av 5 möjliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *