Recension: Det stora dejtingäventyret

Det stora dejtingäventyret, av Max Schüllerqvist

Den här boken kom som en riktigt frisk och härlig vind. Jag vill minnas att jag placerade den i den digitala bokhyllan strax efter att ha medverkat i en av Ordberoende Förlags novellantologier.

Återigen en bok inläst av Anna Maria Käll, som jag tidigare nämnt som en mycket uppskattad inläsare.

Det stora dejtingäventyret handlar om Kristina. Hon är pensionerad och änka. Hon rör sig mellan radhuset och Friskis och Svettis, umgås mest med sin son och sitt barnbarn. Men livet borde ha mer att ge. En väninnan försöker övertyga henne om att pröva nätdejting. Barnbarnet Julia hjälper henne skaffa en profil på sajten Träffpunkten och snart är dejtandet igång. Dejtandet kantas av pinsamma möten och besvikelser och Kristinas son, ensam efter skilsmässa, är inte alls förtjust i sin mors utsvävningar.

Jag har redan prisat den här boken ett antal gånger, så varför inte göra det igen? Jag vet att vi är många som älskar den. Det stora dejtingäventyret är en av de mest underhållande och kärleksfulla böcker jag lyssnat på. Det kan faktiskt vara en av de bättre jag läst. Och då är jag inte ens överdrivet förtjust i feelgood. Men här står jag handfallen. Max har verkligen lyckats med en bragd. Den här boken är skriven som om den tagits direkt ur tankarna på just en pensionerad änkling och hans sätt att porträttera såväl pinsamma som vackra och känslosamma stunder är fantastisk.

Den här boken rekommenderas till alla. Oavsett om du är ung, medelålders, pensionerad, man, kvinna, lyckligt gift eller änkling.

Det stora dejtingäventyret förtjänar det solklara betyget 5 av 5.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *