Recension: Nu är toan i Tierp invigd: Och andra nyheter som skakade världen

Nu är toan i Tierp invigd: Och andra nyheter som skakade världen, av David Batra

Komikern David Batra ligger bakom denna klippbok, som det kallas. En samling med minnesvärda, bitvis sjukt roliga och menlösa artiklar från vårt lilla lands tidningsredaktioner. Han inleder slagkraftigt med en som får lov att vara min favorit att citera: “Saddam Husseins högra hand på fri fot”

Och så fortsätter det. I sådär två timmar navigeras vi genom olika dråpliga och ibland fullständigt oförståeliga notiser från såväl de största dagstidningar som lokalblaskor. Det här är lätt lyssning, som ni förstår, och underbar sådan. Det här är sådant man behöver ha ibland för att släppa de bitvis mörka, våldsamma böcker man vanligtvis förtär.

David Batra och Lena Haglund hjälps att läsa in denna komiska bagatell. Men, en varning utfärdas här och nu. Beroende på hur pass dålig humor ni har (eller lätt till skratt, må vara godtyckligt); Överväg att INTE lyssna på denna när ni kör bil. Plötsligt skrattanfall kan förekomma.

Ta den för vad den är; underbar. Nu är toan i Tierp invigd… förtjänar faktiskt 5 pannkakor av 5 möjliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *