Recension: Hjärtats skimmer

Hjärtats skimmer, av Samuel Karlsson

Det här är en, dessvärre, relativt okänd bok av Samuel Karlsson. Den förtjänar helt klart en större publik.

Saxat:

“Hon följde alltid sitt hjärta. Hon växte upp i den amerikanska södern vid början av förra seklet och drömde om att bli världsberömd författarinna. Hon var bisexuell och utmanade sin tids fördomar och normer. Carson McCullers slog igenom över en natt 23 år gammal och hyllades som ett litterärt underbarn. Hon blev snabbt en del av New Yorks kulturelit och umgicks med sin tids stora som Truman Capote, Tennesse Williams, Karen Blixen och Marilyn Monroe. Hjärtats skimmer är inte en biografi utan en skönlitterär skildring där författaren Samuel Karlsson fokuserar på McCullers kamp med att lyckas som författare och hennes stormiga privatliv.”

Vi får följa Carsons resa från aspirerande till världskänd författare. Det är en ärlig berättelse om en stark kvinna med stora drömmar, även om kanske inte alltid är direkt sympatisk. Det är en berättelse som osar av spritångor och krutröken från frontlinjen i Frankrike under Andra världskriget. Ett destruktivt, stormigt leverne i jakten på att fullfölja sina drömmar.

Som jag skrev i inledningen så tycker jag att den här boken förtjänar större publik. Jag vacklar lite i intresse då och då, men den lyckas alltid fånga in mig igen.

Hjärtats skimmer belönas med 3,5 av 5 pannkakor.

2 svar på ”Recension: Hjärtats skimmer”

  1. Kul att du tog dig tid att lyssna på den här boken som ligger mig varmt om hjärtat. Det är den bok jag lagt absolut mest tid på. Den stora svårigheten var att begränsa och fokusera historien eftersom Carson levde ett så enormt händelserikt liv med ständigt nya möten med intressanta människor. Jag kanske borde sållat ännu hårdare och gestaltat mer.

    1. En oerhört intressant bok och jag förstår att det är svårt att sålla när kommer till en intressant människa som levt ett händelserikt liv. Oavsett så tycker jag att denna bok förtjänar betydligt större spridning. Den är oerhört fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *