Recension: Kaknäs sista band och andra zonsagor

Kaknäs sista band och andra zonsagor, av Anders Fager

Vi saxar;

“Undergången kom. Stockholm är i ruiner och de få människor som finns kvar kämpar för att överleva. Över ruinerna reser sig ännu Kaknästornet som fortfarande sänder dagliga nyheter. För någon där uppe ser dem där nere. Och pratar om en bättre framtid. Kaknäs sista band är en samling noveller som utspelar sig i Stockholm efter katastrofen. Vi möter de överlevande: skrotletare från Dieselverkstaden, rövarhövdingar från Blackeberg och köpmän från Kungsholmen. Alla försöker de skapa en ny värld. Alla lyssnar de på Kaknäs sändningar.”

De som har erfarenhet av Fagers ljudböcker vet att han ofta läser in själv, något jag själv brukar uppskatta då han har ett väldigt levande sätt att berätta. I det här fallet är det dock Kristofer Kamiyasu som sköter inläsningen.

Det här är en av de mest välproducerade ljudböcker jag lyssnat på. Allt från mixning till Kamiyasus inlevelse sitter som en smäck.

Berättelserna i sig är sammanlänkade av den trasiga världen och sändningarna från Kaknästornet. Det är vackert, rörande, spännande och ofta väldigt roligt. Svart humor när den är som bäst. Jag föredrar Fagers novellsamlingar framför hans böcker då jag anser honom som mest helgjuten i kortare berättelser. Det här är det bästa av författarens verk enligt mig.

Kaknäs sista band och andra zonsagor förtjänar klart 5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *