Recension: Dejta med Liam

Dejta med Liam, av Anders Fager

Dejta med Liam är en novell ur samlingen Höstväsen, där även Madeleine Bäcks suveräna New view finns med.

Saxat:

“I en storstad kan människor försvinna. Det vet Liam. Han har ett uppdrag, men något har kommit i vägen. Vad gör man med en längtan efter närhet samtidigt som något under jorden hungrar efter kött?”

Liam är ondskan på Kungsholmen. Åtminstone enligt honom själv. Som vanligt i Fagers texter förekommer någon form av tentakelmonster á la Lovecraft. Här är det Ichocge, Dagons unge, som gömmer sig i tunnlarna under staden och kräver offer. Liam är en tonårskille som slits mellan att förse monstret med offer och att hänge sig åt att dejta tjejen han kommit att gilla.

Jag avslöjar inget mer. Det är fantasifullt som vanligt när Fager är i farten. Eller fantasifullt? Det är fan en underdrift. Har ni någonsin önskat läsa/lyssna på något oförusägbart så rekommenderar jag ALLT från hans karriär som tentakelförfattare. Det här är riktigt bra. Det är intressant, mystiskt, inte lite förvirrande, jävligt underfundigt och ja… Bra! Bra är även Ella Schartners inläsning. Hennes mjuka stämma gör sig riktigt bra till Fagers sjuka fantasi.

Jag rekommenderar er inte att dejta Liam, men jag rekommenderar er däremot att lyssna på Dejta med Liam, som förtjänar 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *