Bokrecension: Zombieöverlevnad

Zombieöverlevnad – Din guide till apokalypsen, av Herman Geijer och Jimmy Wallin

Herman Geijer är en häftig herre. Han driver zombieöverlevnadskurs hos ABF, har skrivit denna bok och släppte senast Överlev katastrofen: 12 sätt att förbereda dig.  2015 röstades han även fram som sommarpratare i P1 sommar – och vilket sommarprat det var!

Zombieöverlevnad … är precis vad titeln antyder, om än inte flummigt eller fånigt som den oinvigde kanske kan tycka. Okej. En regelrätt zombieapokalyps kanske inte är särskilt trolig, men faktum är att merparten av de tips som ges och bakgrund kring hur myndigheter och människor i allmänhet agerar vid nödsituationer går att applicera i fullt sannolika scenarion. Hur länge klarar man sig utan mat och vatten? När slutar vattnet rinna i kranen? Hur är troligt att myndigheterna agerar och vad har vi för skyddsnät? Vilka växter går att äta i naturen? Dessa frågor, och många andra, får vi svar på i denna underhållande guide som blandar in referenser till diverse kända zombiefilmer.

Jag som gillar dystopier och zombiefilmer i alla dess former finner ju naturligt glädje i detta, men det härliga är att även du som inte gottar sig i sådant likförbaskat kan ha nytta av den här boken!

Den är saklig, bitvis lite smårolig och oftast lättläst, men vid det sistnämnda kommer väl det enda jag personligen kan se som ett minus i produktionen:

Själva sättningen av boken. Vissa sidor är så sprängfyllda med text, relativt komprimerad sådan som liksom bitvis bara verkar ha tryckts dit utan att “snygga till” med någon styckesindelning eller dylikt, vilket kan leda till att en del av läsningen blir lätt monoton. Inte alla sidor är upplagda på det sättet och ofta räddar man upp det med roliga illustrationer.

Kort och gott. Det här är en riktigt underhållande liten pärla, och en nyttig sådan!

Zombieöverlevnad … får 4 av 5 pannkakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *