Recension: Thailandssvenskarna

Thailandssvenskarna, av Joakim Medin

Minns att jag hörde tal om den här boken för ett tag sen och blev glatt överraskad när jag såg att den just tillkommit i Storytels utbud.

“Varje år reser tusentals svenska män till Sydostasiens pärla för att leva ut sina drömmar om sex utan krav och konsekvenser. Samtidigt klagar de på hur Sverige dukar under av feminism och invandringskollaps.
Journalisten Joakim Medin wallraffar bland sexköpare och exilsvenskar i populära turistmål som Pattaya och Phuket. På klubbar, mc-träffar och bordeller möter han män som aldrig skulle tala öppet om sina äventyr hemma i Sverige, men som på plats i Thailand är chockerande frispråkiga.”

Det här är en bok som fyller mig med känslor. Den är först och främst nödvändig. Viktig läsning/lyssning. Den är intressant, fascinerande och, framförallt, jävligt skrämmande. Det är väl knappast någon hemlighet att Thailand är världens sexturismcentrum. Det har rapporterats i dokumentärer, porträtterats i böcker och filmer på olika sätt under alla år. Dessutom har många av oss en relation till Thailand. Jag menar såklart inte som sexturister, utan det faktum att Thailand är ett av svenskarnas favoritresmål.

Personligen har jag aldrig besökt landet och har heller ingen önskan om att göra det. Än mindre efter att ha lyssnat på Thailandssvenskarna, även om den inte direkt bjuder på något jag inte visste. Men det är ändå en oerhört sorglig inblick i misär. Att ta del av många av dessa svenska mäns tankar om allt från politik till, främst, synen på kvinnor, är ta mig fan hårresande. Bristen på respekt och mänskligt värde, att kunna ta för sig som om de prostituerade verkligen endast är handelsvaror utan egentligt värde. Ja. Jag skulle kunna raljera om tankarna denna bok väcker väldigt länge.

Ett enkelt råd: Lyssna.

Inläsning görs av Tore Norrby, som verkar vara grön. Jag har inget att gnälla på.

Det här är en bok man bör lyssna på, helt enkelt. 5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *