Recension: Källa X

Källa X, av Tony Johansson

Så har det blivit dags att åter följa Erik Larsson och My Englund i Johanssons tredje krimroman. Tidigare två böcker finns recenserade på bloggen.

“En död man hittas i en hyrd stuga på Ven och i ett självmordsbrev säger han sig ha mördat en kvinna på ön. Men det finns inga spår efter henne.
My Englund och hennes kollegor på Landskronapolisen kopplas in i vad som verkar vara ett rutinärende. Men snart visar det sig att den döde mannen och försvunna kvinnan är kända journalister och att fallet inte alls är så enkelt som det först verkat.
Erik Larsson på Sydsvenskan är inne på samma spår och börjar gräva i vad de arbetat med.
Han hittar en referens till ”Källa X”.
Det är en upptäckt som leder in på lika överraskande som farliga vägar …”

Jag tänker inte avslöja något med av handlingen än det som framgår i ovan sammanfattning. Likt tidigare böcker är detta mycket välskrivet. Språket enkelt och effektivt. Intrigen är spännande och intressant, även om jag fortfarande anser första delen vara den bästa. Johansson är även bra på att blanda in dagsaktuell tematik i intrigen utan att det känns konstlat.

Något som däremot vuxit än starkare är karaktärerna. Att följa Erik och My i deras professionella respektive privata banor är mycket intressant. Johansson lyckas oerhört bra med gestaltning av samtliga karaktärer och vid det här laget känns det som man lärt känna de återkommande karaktärerna väl.

Gillar du spännande krimromaner så kommer du garanterat gilla denna.

Återigen är det Reine Brynolfssons stämma som tar oss igenom äventyret.

4 av 5 pannkakor till Källa X. Ser fram emot nästa bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *