Recension: Jag ska hitta dig

Jag ska hitta dig, av Pernilla Ericson

Jag ska hitta dig är andra boken i serien om ERLA-gruppen, ett privatfinansierat utredningsteam. Första boken, Spåren vi lämnar efter oss, lyssnade jag på för nästan två år sen. Den finns inte recenserad här men jag vill minnas att jag tyckte att den var mycket bra och hade lite annorlunda, trevliga infallsvinklar.

“Ett hotat vittne.
En förrädare inom polisen.
Och en torped som inte skyr några medel.
Erlagruppens ”fixare”, Rickard Falke, befinner sig i livsfara. Han sitter inne med information som kan fälla den undre världens mäktigaste man, och klockan tickar mot en kommande rättegång. En torped får i uppdrag att tysta Rickard och får hjälp av en förrädare inom poliskåren. Utredningsteamet Erlagruppen återförenas, och med polis Liv Kaspi i spetsen påbörjar de jakten på torpeden. Hon tvingas använda all sin styrka och skicklighet för att överleva – och rädda de hon älskar mest.”

Trots att det var länge sen jag lyssnade på del ett så kommer jag snabbt in i handlingen. Jag rekommenderar att man lyssnar från trilogins start, men de funkar uppenbarligen rätt bra som fristående. Åtminstone de första två.

Det tar dock ett tag innan handlingen tar fart och jag dras med. Första två timmarna är bitvis lite småsega. Liv Kaspi är intressant och välgestaltad huvudkaraktär, lätt att tycka om. Detsamma gäller många andra bokens övriga karaktärer. Jag tycker överlag att tempot sviktar lite av och till, eller kanske är det jag som inte är på helt rätt humör. Men, det ska sägas att när det väl hettar till, när det blir spännande, då är det väldigt spännande. Pernilla Ericson har verkligen en fallenhet för de mer intensiva delarna. Det är där hennes språk gör sig bäst. Och språkmässigt, när vi ändå är där och trampar – Boken dras med lite onödig övertydlighet, jag kan tycka att språket haltar här och där men i stort är den väldigt välskriven.

Jag har läst i kommentarerna på Storytel att många verkar störa sig på Katharina Cohens inläsning. Jag är inte en av dem. Jag tycker att hon gör ett suveränt jobb. Tredje boken i serien väntar och jag vet även att Ericson kommer med en ny bok, 300 grader, senare i sommar. Spännande!

 

Jag ska hitta dig landar på 3,5 av 5, men ligger och greppar om betygsfyran. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *