Recension: Victoria Bonde – Jakten

Victoria Bonde – Jakten, av Leffe Grimwalker

Snubben med efternamnet är tillbaka. En dryg vecka efter att fantastiska Kastvindar fick Storytel att överhettas släpps Grimwalkers nya Storytel-original-bok Victoria Bonde – Jakten. Håller den måttet, undrar ni nu? Det ska jag snart avslöja, mina lärjungar.

“Mitt namn är Victoria Bonde och jag är polis. Hur bra får andra avgöra, men jag kör mitt race och tar fallen ingen annan vill ha. Som nu. En okänd grupp har kidnappat unga, släppt ut dem i terrängen och sedan jagat och skjutit ihjäl dem. Massmord alltså. Men de gjorde ett stort misstag. Ett av offren var brorson till min chef. 
Han vet att jag inte kommer att ge mig förrän jag tagit fast mördarna. Sant. Men ju närmare sanningen jag kommer, desto tydligare blir det att jag rört om i något betydligt farligare än jag kunnat ana.”

Jag börjar med inläsningen. Det är veteranen Gunilla Leining som lånat sin röst till den här spänningsromanen och hon är suverän. Som alltid.

Jag har inte lyssnat på Grimwalkers original-serie Tick-tack, men har den i bokhyllan. Mina tidigare erfarenheter av Storytels originalsatsningar har varit so-so. Det har ofta känts framstressat, dåligt korrat och i behov av redaktörsögon. Här är fallet ett helt annat. Den här berättelsen är skräddarsydd för ljudformatet, genomarbetad och riktigt, riktigt välskriven. Det är spännande, obehagligt och bitvis riktigt jäkla roligt. Grimwalker slänger sig med snitsiga, roliga haranger som jag verkligen gillar. Det är högt tempo rakt igenom, man får knappt en andningspaus.

Den når inte riktigt upp till samma höjd som Kastvindar, men det är fan inte långt ifrån. Och Victoria Bonde ja, herrejävlar. Hon kan vara en av de absolut coolaste, härligaste karaktärer jag stött på. Man blir både lite småkär och skraj på samma gång. Jag ser verkligen fram emot fler böcker om Bonde.

Leffe Grimwalker kan i min mening titulera sig något i stil med Kungen av spänning. Men säg det inte till honom.

Victoria Bonde – Jakten landar på 4,5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *