Recension: 600 mil till dig

600 mil till dig, av Lovisa Wistrand

Jag är vanligtvis inte jätteförtjust i vare sig romance eller feelgood, men det händer emellanåt att några böcker lyckas charma mig. Wistrands så kallade Messenger-duologi är ett sådant exempel. Två riktigt härliga böcker. 600 mil till dig är hennes senaste och påminner på många vis om de tidigare.

“600 mil till dig är en passionerad och vacker romance om en kärlek så stark att den övervinner alla avstånd.
När svenskan Alice får kontakt med amerikanen Nathan via sociala medier, sätts hela hennes värld i gungning.
Vad som börjar som en oskyldig vänskap utvecklas snabbt till en härva av känslor, men är det ens möjligt att bli förälskad i någon man aldrig träffat? Båda är gifta, båda har barn och båda är fast i de länder de bor i. De vet att de aldrig kan bli tillsammans.
Men när Alice flyger till Nathan för att träffa honom, åtminstone en gång, äventyras allt … ”

Vi drar ut lite på det. Charlotta Jonsson står för inläsning och är en ny bekantskap för min del. Jag tycker att hon sköter sig riktigt bra.

Så till det viktiga: Lyckas 600 mil till dig slå sig igenom mina romance-murar? Svar ja. Sett till helheten så är detta en rätt standard romance och man kan på förhand räkna ut stora delar av händelseförloppet. Låter det negativt? Det är det inte. Wistrand lyckas även snyggt navigera sig förbi många av de där klyschorna som romantiska filmer brukar innehålla (notera att jag skrev filmer och inte böcker, eftersom jag sett betydligt fler romantiska filmer än jag läst romance). Hon får dessutom till ett par små, riktigt trevliga vändningar och har ett levande, friskt språk med korta, snygga meningar som flyter fantastiskt. Dialogen känns även den väldigt autentisk. Karaktärerna är välmejslade och jag gillar dansen runt dilemmat vem i dramat som är god eller ond och vad man faktiskt utsätter sig själv och andra för i jakten på riktig kärlek.

600 mil till dig är en riktigt trevlig bok som förtjänar 4,5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *