Recension: Tick tick boom

Tick tick boom, av Lotta Fritzdorf och Johan Rosenlind

Det här är en bok jag sett fram emot att lyssna på.

“Mitt i julruschen utsätts Stockholm för en serie extrema våldsdåd. En man skjuter vilt omkring sig inne på en hamburgerrestaurang bland barnfamiljer och lunchgäster. Och det är bara början. Den erfarna kriminalkommissarien Maria Larsson, 56, har aldrig tidigare jagat en lika hänsynslös mördare.
Vem är han och vad är han ute efter? Varför är han inte rädd för att bli upptäckt, utan lämnar en rad spår efter sig? Medan snön faller håller han ett alltmer skräckslaget Stockholm i sitt grepp.”

Tick tick boom har högt tempo. Intrigen är spännande och medryckande. Det finns vissa partier som kunnat finslipas, men inget som lär störa en icke-författare. Trovärdigheten i intrigen får sig en törn eller två, men i ärlighetens namn stör det mig inte nämnvärt. Det är spännande! Huvudkaraktären Maria Larsson är väldigt trevlig att följa. Hon är sympatisk och jag kan inte blunda för att det är något speciellt med att låta oss följa karaktärer som inte är 30-nånting. En av anledningarna till att ett par av huvudkaraktärerna i min egen debut är i samma ålder som Maria Larsson.

Anna Bjelkerud gör ett finfint jobb som inläsare.

Jag vet att duon har en ny “Maria Larsson-thriller” som släpps i november. Det ser jag fram emot.

Tick tick boom slutar på 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *