Recension: Din tillgivna syster

Din tillgivna syster, av Sebastian Avindell

Detta är en debut jag verkligen sett fram emot att ta del av. En psykologisk skräckis i sjukhusmiljö, kan det vara något?

“Sjuksköterskan Gabriel tar sitt pick och pack för att flytta till Ljungshed. Efter allt som hänt kan han verkligen behöva en förändring. Gabriel får nytt jobb på Ljungsheds sjukhus och börjar sakta men säkert släppa in människor i sitt liv igen. Men vad som till en början känns som en välbehövd nystart ska sakta men säkert förvandlas till ett rent helvete. Sjukhuspersonal börjar en efter en försvinna spårlöst och Gabriels efterforskningar leder honom till en rad hemska insikter kring sjukhusets historia.
Nere i de mörka och labyrintliknande kulvertarna gömmer sig något gammalt, ursinnigt och odefinierbart. Något som törstar efter hämnd. Plötsligt befinner sig Gabriel i en mardrömslik labyrint av skuld, hat och mörker, som på något sätt måste få ett slut.”

Detta är som sagt Sebastian Avindells debut. Och vilken debut! Det är välskrivet, medryckande och spännande! För en mindre hardcore skräckkonsument än jag själv är detta bitvis riktigt hårresande och klaustrofobiskt – med fördel om du själv arbetar i miljöerna där den utspelas, kan tänkas. För min del är det en spännande och riktigt mysig (för skräck ÄR mysigt att både se, läsa och lyssna till) roman som passar perfekt i höstrusket. Som en annan kritiker skrev – Ett fruktbart möte mellan Stephen Kings The shining och skräckisar som Dark Water och Ringu. Jag är benägen att hålla med.

Jag ser verkligen fram emot att se vad Avindell har att bjuda härnäst.

För inläsning står Magnus Schmitz och jag tycker att han har en behaglig stämma och bra inlevelse!

Din tillgivna syster är en imponerande debut som förtjänar sin fullpott. 5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *