Hänga upp posters rätt

Att hänga upp tavlor är en konst!

Är ni duktiga på att hänga upp tavlor? Jag har haft jättesvårt för det så att det har blivit att vi inte har några tavlor uppsatta. Nu börjar jag lära mig hur man gör. Man ska bland annat utgå från en mittlinje så att tavlorna inte hamnar för högt upp eller för lågt ner. Det lättaste är då att tejpa mittlinjen när du ska sätta upp tavlorna och sen ta bort tejpen när du är färdig. Att ha såpass bra ögonmått att man inte behöver märka ut är det nog inte så många som har.

Jag var hemma hos en äldre dam en gång och hon själv var väldigt kort, för mig så kändes det som hennes tavlor hängde i samma höjd som min mage. När hon satte upp tavlorna såg det säkert bra ut för henne, men jag var tvungen att böja mig ner för att se tavlorna. Jag sa såklart ingenting till henne, för hon var så söt och snäll.

För var det viktigt att ha tavlor i en rak linje, antingen uppe eller nere. Nu har man gått ifrån det och behöver inte ha tavlorna i en rak linje, det viktiga är att ha ungefär samma mått mellan tavlorna.

Det kan vara svårt att bestämma sig för vilken tavla man vill köpa och hur de passar ihop. Mina favoriter är posters med retro & vintagemotiv, jag har verkligen fått det ombonat och hemtrevligt hemma med dessa posters.

Om man är väldigt ombytlig av sig så är det bra att köpa posters att rama in. När man gör om hemma kan man byta till en ny poster och variera hur mycket man vill.  Tänk på att spara de posters du redan har köpt, de kanske kommer falla dig i smaken igen om något år.

Poster är också en perfekt present, passa på att ge bort en tavla nu när det närmar sig alla hjärtans dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *