Recension: En natt i Logtown City

En natt i Logtown City, av Daniel Andersson

Logtown City är Daniel Anderssons debutroman. En ball, oväntad blandning av skräck, fantasy, dystopi och deckare.

Om boken

“Samtidigt som polisen gör sitt största gripande någonsin, när de tar en ökänd försvarsadvokat, drar ett brutalt råskinn fram genom staden som en enmansarmé. Ingen vet vem han är eller vad han har för mål, bara att han måste stoppas innan han gör allt för stor skada.
En erfaren förhörsledare kallas in från sin semester för att bistå i båda utredningarna, samtidigt som en maskerad brottsbekämpare gräver i den undre världen i jakten på ledtrådar.
Under en och samma natt korsas deras vägar i en värld där varulvar, superhjältar och korrumperade poliser samsas om utrymmet i Logtown City.”

Mörkt innehåll, mörk röst

Magnus Tyrgrim står för inläsning. Det är långt ifrån hans första insats, men första gången jag lyssnar till hans stämma. Rösten passar innehållet perfekt. Tyrgrim har en ganska mörk, bitvis väsande och viskande röst som jag personligen finner väldigt behaglig (påminner på sätt och vis litegrann om Emil Eriksson som läst in mina två Europa Pandemus och Europa Refugium, men Tyrgrim kör kanske mindre teater). Däremot är ljudet tyvärr ganska lågt, så jag får lyssna på högsta volym för att ha en chans att följa med.

Varulvar, superhjältar och snutar

Logtown är en imponerande och spännande, riktigt skitig plats. Det är lite som en crossover mellan en Avengers-film, Dog Soldiers, Blade Runner och Judge Dredd. Riktigt positivt menat. Det är oväntat, oförutsägbart och riktigt snyggt iscensatt.

Språkmässigt finurlig

Det här är en riktigt imponerande debut. Andersson har ett förbaskat snyggt flyt i sitt språk som verkligen tilltalar mig och hjälper till att hålla intresset uppe även under passager som kanske är mindre spännande. Riktigt häftigt (för att använda ett slitet tonårsuttryck) är också att han lyckas klämma in så mycket intressant innehåll, välgestaltade karaktärer, världsbygge och spänning i en intrig som endast utspelar sig under, som titeln antyder, en natt. Jag har läst mig till att Daniel började arbeta på boken redan 2013 och det märks att han tagit sig tid med den, för det mesta sitter verkligen som en smäck.

Författare Daniel Andersson

En natt i Logtown City landar på 4 av 5 pannkakor.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *