Filmrecension: Uncorked (Netflix)

Uncorked (Netflix)

Mamoudou Athie från Netflixsserien “Archive 81” spelar huvudrollen i detta vindoftande drama.

 

Om filmen:

“En ung man slits mellan sina sommelierdrömmar och pappans förväntningar på att han ska ta över familjens grillrestaurang.”

 

Okorkad underhållning

Jag började titta på Netflix-serien Archive 81 och fastnade snabbt för Mamoudous prestation och hittade den här filmen tack vare en (av många) sökningar på imdb.com. Det är jag glad över. Uncorked är en underhållande, vacker och lågmäld film som kanske kan beskrivas som just en lågmäld, avlägsen släkting till Sideways, Chef och andra mat- och dryckrelaterade filmer.

 

Vanceskligt vågat, det mesta vunnet

Mamoudous får förstärkning av bland andra Courtney B Vance, en stor favorit hos mig. Skådespeleriet håller överlag väldigt hög klass (lite kul att Matt McGorry spelar vän till huvudkaraktären både här och i Archive 81). Uncorked är en rakt igenom trevlig och härlig film även om den trampar gammalt vatten och bjuder noll överraskningar. Det i gör absolut ingenting för den är habilt producerad på alla sätt, även om det där “lilla extra” (ursäkta klyschan) kanske saknas. Gillar man vin och mysiga filmer kan denna rekommenderas varmt.

Uncorked landar på 3,5 av 5 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *