Recension: See (Apple+)

See, säsong 1-2 (Apple+)

See är Apples dystopiska serie med Jason Momoa i huvudrollen.

Om serien

“I en avlägsen framtid har människan förlorat sin syn. Jason Momoa spelar pappan till ett tvillingpar som föds med den mytomspunna förmågan att se och tvingas skydda sin familj.”

 

Momoa ser sig om i en grå värld

Det var en av mina två äldre systrar som tipsade om serien. Jag vet att hon har bra smak, men jag tvekade ändå lite. Premissen lät en aning fånig och under seriens första tio minuter kände jag mig gubbgrinig och skeptisk. Men det vände. Snabbt. See är en påkostad, välspelad och förbaskat snygg serie. Utöver det är den både smart, välspelad, välskriven och extremt jäkla spännande. Världsbygget är även det fenomenalt.

 

Topplistan, yo

När vi äntligen fick chansen att se säsong 2, där även gamla wrestlern Dave Bautista gästspelar, var jag eld och lågor. Den bjöd på samma spänning som första säsong men pulsen ökade faktiskt lite extra. Säsong två gjorde allt den första säsongen också gjorde, fast bättre. Så pass att jag blev rejält abstinensskakis när sista avsnittets credits rullade. Jag är en aning trött på dystopier, åtminstone i bokform, men See bjuder något annorlunda och fräscht. Och vet ni vad? Jag ska dra det längre: Det här är inte bara en riktigt bra serie, det är faktiskt en av mina absoluta favoriter bland alla de serier jag plöjt under senaste åren. Topp tio. Det ni.

See bör ses (pun intended) av alla. 5/5 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *