Recension: The Adam Project (Netflix)

The Adam Project (Netflix)

En ny Netflix-producerad sci-fi med Ryan Reynolds i huvudrollen. Kan det vara något?

Om filmen

Regi: Shawn Levy

Manus: Jonathan Tropper, T.S Nowlin, Jennifer Flacket

Skådespelare: Ryan Reynolds, Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Walker Scobell, Catherine Keener, Zoe Saldana m.fl.

“När den tidsresande stridspiloten Adam Reed råkar kraschlanda år 2022 börjar han samarbeta med sitt 12-åriga jag för att rädda framtiden.”

 

Reynolds tidspress

Ryan Reynolds berättade för inte så länge sedan att han tänker ta en paus från filmandet. Om det stämmer eller inte återstår att se, men med tanke på hur produktiv han varit senaste åren som både skådis och producent så vore det inte svårt att förstå. Jag vet att det finns de som tycker att han efter rollen som Deadpool i princip gör exakt samma sak i alla andra filmer. Jag förstår kritiken, men tillhör skaran som inte riktigt kan motstå utstrålningen. Jag är Team Reynolds. Här sköter han sig riktigt bra och det gör även övriga skådespelare. Kanske främst Walker Scobell som gör en suverän insats som Adam Reeds 12-åriga jag.

 

Tidsresor vi känner igen

Adam Project är i mångt och mycket ett hopkok av filmer vi sett förr. Det är lite Terminator, lite Tillbaka till framtiden och ja. Ni fattar. Vi har sett det förr och frågeställningarna blir i princip samma som vanligt. Men gör det något? Nej. Man behöver inte uppfinna hjulet (eller resa tillbaks i tiden och ta del av stunden då hjulet uppfanns). Det här är ett snyggt, fartfyllt och jäkligt underhållande hopkok. Måhända infinner sig ingen överdrivet hög spänningsfaktor, men tidigare fördelar väger upp detta. I min bok är det här i slutändan ett fint exempel på när Netflix egenproducerade filmer fungerar, för de har en tendens att emellanåt nå upp någon slags mellanmjölksnivå. Kanske beror det på att såväl skådespelare som regissör är rejält varma i kläderna. Underhållen blir jag, hur som helst.

 

Adam Project landar på 3,5 av 5 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *