Recension: Tisdagsklubben (Filmstaden)

Tisdagsklubben (Filmstaden)

Matlagning och kärlek. En kombination av Notting Hill och Sveriges Mästerkock? Perhaps.

Om filmen

Regi: Annika Appelin

Manus: Anna Fredriksson

I rollerna: Marie Richardson, Peter Stormare, Sussie Eriksson, Ida Engvoll, Björn Kjellman m.fl.

“Karins tillvaro vänds plötsligt upp och ner när hon får reda på att hennes make Sten varit otrogen. Efter att ha varit gift i 40 år och levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. På en matlagningskurs träffar hon kocken Henrik. Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker hon snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.”

 

Stormigt förhållande

Tisdagsklubben bjuder kanske inte på något nytt under solen. Men. Jag älskar Peter Stormare, jag älskar Marie Richardson. Och jag älskar mat och matlagning. Så det blir en win-win. Jag visste inte vad jag hade att förvänta mig mer än det lilla jag hade läst och gav mig därför in ganska oförberedd. Ensemblen består även av bland andra Björn Kjellman och Ida Engvoll och alla skådespelare gör bra ifrån sig och gör sitt för att göra det här till en riktigt härlig upplevelse. Måhända finns det en del dialog som känns forcerad och dansnumret som även det känns forcerat om än underhållande. Återigen: Intrigen är ganska enkel och ganska standard men den delikata inramningen med matlagningskursen och de nya vänskaper den inbjuder till gör sitt och jag brukar alltid säga att så länge man lyckas bra så gör det ingenting om grundidén är en jag sett hundra gånger tidigare.

Kanske kan det även vara så att det här var precis den typen av film jag behövde för att bryta mot den bistra verkligheten och de mörkare filmer jag ofta ser.

Tisdagsklubben landar på 4 av 5 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *