Recension: Operation Monsunregn

Operation Monsunregn, av Per Ottosson och Daniel Vesterhav

En ny duo släpper första boken i en tänkt serie där skådeplatsen bland annat är Göteborg.

 

Om boken

“Göteborgspolisen är hårt pressad efter den senaste tidens skjutningar. Kriminalkommissarie Martin Malm är dock långt bort ifrån händelsernas centrum. Tidigare var hans jobb att lirka information ur källor i den undre världen, men till följd av hot mot familjen bytte han till skrivbordstjänst.

En dag hör en före detta informatör av sig och vill träffas. Martin får kännedom om storskalig vapensmuggling till Sverige. Han kan inte stå emot frestelsen att börja jobba operativt igen, men denna gång helt utan familjens vetskap.

Efterforskningarna tar honom djupare in i ärendet, och snart befinner han sig långt utanför Sveriges gränser. Är han beredd att offra sitt äktenskap för att rädda liv?”

 

Ekborg läser in

Skådespelaren Anders Ekborg läser in monsunregnet. Han gör en helt okej inläsning men det blir lite monotont och känsla av att bara läsa texten rätt upp och ned mellan varven. Inte dåligt, men återigen: Lite monotont.

 

Trovärdig intrig

Intrigen i Monsunregn känns både trovärdig och, tyvärr bör kanske tilläggas, väldigt aktuell. Den är intressant och smart sammanvävd med trevliga vändningar och intressanta miljöer.

 

Karaktärer och puls

I slutet av Monsunregn har jag helt klart fått mersmak för en fortsättning och Martin Malm har växt på mig. Men jag upplever nästan genomgående att tempot är ganska lågt och karaktärerna tämligen ointressanta. Malm växer som sagt något ju mer man lär känna honom, men i övrigt är det ingen som direkt sticker ut. De kvinnliga karaktärerna får heller inte särskilt mycket svängrum. Men det finns en intressant intrig som med lite mer puls och liv i karaktärerna kan bli riktigt, riktigt bra.

Operation Monsunregn landar på 3,5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *