Avtal

När är det viktigt att skriva ett avtal?

Det finns många olika avtal som är viktiga att ha på papper. Testamente är det vanligste avtal man gör, sen finns det till exempel bodelning och samboavtal som kan vara bra att skriva.

Ett avtal som klingar dåligt hos många är äktenskapförord, det är dock ett väldigt viktigt avtal. Det blir fler och fler som använder sig av äktenskapsförord och det är bra. Det kanske känns tråkigt att ta upp det innan giftemål, men är ni smarta så skriver ni ett sådant avtal. Om man kommer på när man har gift sig att man vill ha ett äktenskapsförord så går det bra att skriva i efterhand också, så länge båda parter är med på det såklart.

Äktenskapsförordet är bra att ha i händelse av en skilsmässa, det betyder inte att du tror att ni kommer att skilja er. Om det händer att det blir en skilsmässa så har ni alla papper klara och slipper bråk och tjafs. När man ska gifta sig är man såklart sams och kan inte se att man någonsin kommer vara annat än sams, och så ska känslan såklart vara. Därför är det bäst att skriva dessa avtal när man kommer överense.

Man tror inte att man kommer gå skilda vägar när man gifter sig och det är därför det kan kännas konstigt att skriva ett äktenskapsförord. Tänk såhär, om ni inte skiljer er så är det bara ett papper och min skulle skilja er så är det ett papper som kommer hjälpa er och ni slipper bli osams över småsaker. Lätt som en plätt.

Om du undrar någonting om något avtal så gå in på https://sveaavtal.se/, där kan du läsa allt och kontakta dem om du har fler frågor eller behöver hjälp med att skriva ett avtal för just dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *