Recension: Blodvåg

Blodvåg, av Caroline Grimwalker

Grimwalker är tillbaka med tredje delen i sin feministiska revenge-serie om Vågbrytarna.

Om boken

“Efter att ha förlorat nästan alla som stått henne nära är Linn Walter nu ute efter hämnd. Hon har anslutit sig till gruppen Vågbrytarna, en feministisk rörelse vars uppgift är att döda alla män som begår brott mot kvinnor. Och skulle någon oskyldig man råka drabbas kan det inte hjälpas – det är sådant man får räkna med om rättvisa ska skipas. Men efter en misslyckad attack är Linn plötsligt förföljd, både av det tilltänkta offret och polisen. Hon börjar alltmer ifrågasätta vad hon håller på med – är det verkligen rätt att döda oskyldiga män bara för att de är män? Fast innan hon tar steget att lämna gruppen har hon ett sista uppdrag att utföra: att hämnas på den kvinnliga journalist som hjälpte Linns pappa att rymma från Säter.

“Blodvåg” är tredje delen i Caroline Grimwalkers serie ”Vågbrytarna”. I sin spegelbild ser Linn skuggorna av sin far. Hur långt är hon villig att gå? När förvandlas hon till det som hon hatar?”

 

Leining

Ord är egentligen relativt överflödiga, för veteranen Leining är alltid säker i sin inläsning och Blodvåg utgör inget undantag.

 

Grimverse

Det är ingen hemlighet att jag älskar Grimwalkers böcker. Och då menar jag både Caroline och Flamingo-Leffe, för faktum är att det bitvis är svårt att särskilja deras böcker. Varför, tänker kanske du som mot all förmodan inte bekantat dig med Grimwalkers samlade verk. Deras böcker har samma stil. Samma språk. Samma fart. Samma humor. Samma återkommande brutalitet. Samma skyhöga underhållningsvärde. Jag sitter fortfarande och väntar på att deras diverse karaktärer ska mötas i en crossover.

 

Game over, man

Med risk för att låta tjatig (för jag har skrivit det många gånger förr): Jag gillar hämndtemat. Både i film och böcker. Caroline kombinerar dagsaktuella ämnen med högoktanig action och feminism och gör det förbaskat jäkla bra. Det är så gott som oavbrutet spännande och oförutsägbart. Jag gillar det faktum att ingen, verkligen ingen i Grimwalkers böcker går säker. Det finns mycket positivt att säga, men jag tror att jag sammanfattat det mesta. Nu vill jag ha fortsättningen – och första delen av Trickster som ljudbok!

 

Blodvåg är förbaskat bra! 4,5 av 5 blodiga pannkakor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *