Hur ger man ut en bok?

Att ge ut en bok kan vara svårt i början men när man väl kommer i gång så är det inte alls svårt.

Du bör först och främst ha en bra story som du vill berätta. Något speciellt som du har varit med om som har fått dig att växa. Du kanske har drabbats av delägare som har försökt lura dig på pengar? Kanske har du då startat upp företag med ett gäng som inte alls var rumsrena och vill återberätta dina upplevelser med dem.

Många som skriver böcker gör det för att de vill skriva av sig själva som en form av terapi. För det kan inte vara lätt att gå igenom så mycket bedrägerier från andra människor och inte veta vad man ska göra av dessa känslor. Man lär sig också mycket på vägen då man lär sig att känna igen denna typ enklare. Man ska då inte börja bli paranoid och tro ont om alla då har man fortfarande inte lärt sig något ur denna resa. En resa är inte en resa om man lämnar resan utan lärdom. Vi är alla här på jorden för att lära oss något.

Det du också ska göra är att vända dig till olika bokförlag och skicka in exemplar av det du har skrivit ihop. Om de på bokförlaget väljer att just din historia är av värde att ge ut så står de för alla kostnaderna. Det händer att vissa bokförlag ber en betala en större summa pengar och sedan beskriver vad som ingår i dessa priser. Är man helt ny på detta så kan varje krona kännas för mycket när man inte ens har pengar att satsa. Då kan det vara bra att ta ett företagslån utan säkerhet så att du kan betala den där summan de kräver av dig.

Se då till att du också har ett registrerat företag så att du också kan ansöka med ditt företagsnamn sedan kan vi bara önska dig lycka till med din livshistoria och den bok du då kommer att ge ut. Vem vet kanske blir du lika känd som de andra författarna och får in miljoner kronor för varje bok du ger ut. Skriv då inte ut riktiga personers namn så att folk inte stämmer eller anmäler dig för då blir du i stället av med alla dina pengar som du tjänade in på din bok.

Ha alltid respekt för andras integritet och gå aldrig över lik för att bli en känd författare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *