Tåstrumpor

Sponsrat inlägg i samarbete med Mediconline

Löpträning

Nu kommer säsongen för löpträningen igång på riktigt. Det finns inga ursäkter längre, det är bara att ge sig ut i spåret. Hur jobbigt det än känns så här i början, så är känslan efteråt verkligen värt det.

Det är viktigt att ta det lite lugnt när man börjar träna. Varva springa och gå tills man kommer upp i rätt tempo och kan springa hela vägen. Det finns både scheman och olika appar som kan hjälpa en att ta sig dit man vill. Ett mål kan till exempel vara att springa en mil eller att satsa på att springa en mil under en timme.

Det är viktigt att ha bra skor när man ska springa. Olika skor är bra för olika personer, så ett bra sätt att få rätt skor är att gå till en affär där du kan prova skon på ett löpband och där de kan hjälpa dig att hitta rätt sko just för dig. Det är en djungel av löpskor man kan välja där ute.

Strumpor är också viktigt, man vill inte ha strumpor som skaver. Minsta lilla söm kan ge skavsår om man har otur. Jag har precis beställt ett par bra tåstrumpor för löpning. De minskar risken för blåsor och håller fötterna och tårna torra. De ska ge en känsla av att vara barfota, så det ska bli riktigt spännande att prova.

När skorna och strumporna är köpta så är det bara att ge sig ut. Att hitta en lagom bra runda är också viktigt, det är roligare att springa runt så man kommer hem direkt från rundan, än att springa ett visst antal kilometer och sen vända. Testa det som passar dig bäst och gör löpningen till en kul aktivitet, det ska jag göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *