Att flytta

Det är en härlig känsla att byta boende!

Det är härligt att flytta! Många sitter och letar lägenheter på nätet och hemnet är besökt många gånger varje dag. Man tittar på olika hus och lägenheter och tänker sig hur det skulle vara att bo just i den lägenheten i just det området. Hittar man någon lägenhet som man fastnar för så börjar man kika runt på hur området ser ut. Om man har barn tittar man på olika förskolor och skolar och hur bra de verkar vara. Andra tittar på förbindelser till jobb eller plugg. Det finns mycket att tänka på när man ska välja bostad.

Till slut hittar man sin perfekta bostad i det område man vill bo. Då är det dags för budgivning. Det kan vara jobbigt, för man har liksom flyttat in mentalt i den lägenheten eller huset redan. Ibland går man på några nitar och priset för bostaden blev för dyrt, men tillslut kommer man få en bostaden som man vill ha.

Då börjar den lite jobbigare delen med att flytta. Man ska packa ihop alla saker. Allt ska in i flyttkartonger. Alla glas, skålar och tallrikar ska lindas in i papper för att inte gå sönder. Man måste också tänka på att inte packa för tungt i kartongerna, man ska kunna bära dem också. Ett tips är att skriva ordentligt på kartongerna så man vet exakt vad som är i. Packa kök för sig, samma ska med vardagsrum, barnens rum, sovrum etcetera. Då blir det så mycket lättare att packa upp sedan.

Alla borde anlita en Flyttfirma Peter Åkare i Stockholm, de är verkligen guld värda. Du slipper allt kånkande på lådor och stora möbler. Dina vänner behöver inte hjälpa till vid nån flytt och du eller ni kan bara koncentrera er på det roliga med att flytta till en ny bostad. Flyttfirmorna bär ut allt ur din gamla lya och bär in allt i din nya bostad, då kan bara stå och peka vilken låda som ska in i vilket rum. Hur bra är inte det? Det är värt varenda krona, jag lovar!

När flytten är gjord kommer det roliga. Att inreda sitt nya hem. Kanske har du valt att köpa nya möbler eller så flyttar du till någonting större och har fler rum att fylla med möbler. Att packa in allt i nya skåp, planera de olika rummen och vad som behöver köpas till. Det är så roligt! Fundera på vilka tavlor som ska sitta var och hur möblerna ska placeras. Gör inte allt på en gång, bo in dig eller er lite och känn efter vad som kommer passa var. Ibland är det vissa praktiska detaljer som man inte tänker på i början, men som kommer vara avgörande för till exempel placering av vissa möbler.

Lycka till med flytten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *