Recension: Blind vrede

Blind vrede, av Malin Thunberg Schunke

Thunberg Schunke är tillbaka med den fjärde boken i serien om Ester Edh och Fabia Moretti.

Om boken

“En våg av skrämmande våldsbrott drabbar Europa. Varje gång återfinns samma märkliga symbol. På Eurojust i Haag tillsätts en utredningsgrupp med den svenska åklagaren Esther Edh i spetsen.

Spåren leder snart till södra Sverige och en andlös kamp mot klockan inleds för att förhindra fler våldsdåd. Men jagar man en ensam gärningsman? Eller är det starkare krafter som drar i trådarna?

Samtidigt lever den italienska åklagaren Fabia Moretti under dödshot från maffian. När hennes hemliga förflutna kommer i kapp tvingas hon att en gång för alla konfrontera sina demoner.

Blind vrede är en dramatisk och mångbottnad thriller om den explosiva vrede som döljs i samhället och om vad som kan utlösas när en grupp gränslösa människor finner varandra. Det är samtidigt en gripande berättelse om individuell moral och vårt behov av mänskliga relationer.

Blind vrede är den fjärde fristående delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet.”

 

Mirja Turestedt

Mirja är en veteran. En riktigt duktig inläsare. Inget att klaga på här, även för en gnällspik som jag.

 

Aktuella ämnen

Samtliga böcker i den här serien bjuder på realistiska intriger. Bilden som målas upp känns verklighetstrogen och gränslösheten som beskrivs bitvis obehaglig. Thunberg Schunker har ett levande språk med korta meningar som gör att berättelsen flyter på snyggt.

Det är spännande, intressant och karaktärerna trovärdiga. Dialogen känns naturlig, även de delar som tar upp saker jag själv kanske har mindre bra koll på – känner mig lite repetitiv men återanvänder ordet trovärdig även här.

Min personliga favorit i serien såhär långt är den första, Ett högre syfte, som var rafflande och höll mig i skamgrepp så gott som rakt igenom. Efterföljande böcker, den här inkluderad, är väldigt bra de också även om intrigerna av någon anledning inte greppar tag i mig på samma sätt som i den första. Oavsett är det väldigt välskrivet och spänningsfaktorn hög!

 

Blind vrede landar på 3,75 (!) av 5 pannkakor. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *