Starta en bokcirkel?

Om du älskar att läsa och diskutera böcker kan det vara något för dig att starta en bokcirkel. En bokcirkel är helt enkelt en grupp människor som läser samma bok samtidigt och sedan diskuterar den tillsammans. Det är ett utmärkt sätt att få nya vänner och fördjupa din förståelse för boken. Det kan vara ett trevligt alternativ till CUL som också är ett roligt sätt att umgås med andra med.

Så här kan du starta en egen bokcirkel

  • Välj en bok. Det första steget är förstås att välja en bok som alla i gruppen ska läsa. Du kan välja en klassisk roman, en modern bestseller eller till och med ett facklitterära verk. Det viktiga är att det är något som alla kommer att tycka om att läsa och diskutera.

 

  • Hitta några potentiella medlemmar. När du har valt en bok om du vill ha en bokcirkel, är det dags att hitta några personer som kan vara intresserade av att gå med i din bokcirkel. Fråga runt på jobbet, i skolan eller kyrkan. Du kan också sätta upp ett meddelande på ditt lokala bibliotek eller kafé.

 

  • Bestäm datum och tid för det första mötet. När du har hittat några potentiella medlemmar är det dags att bestämma datum och tid för det första mötet. Det är viktigt att välja en tid som fungerar för alla i gruppen. Ni kanske vill träffas en gång i veckan eller en gång i månaden, beroende på allas scheman.

 

  • Kom igång! Vid det första mötet kommer alla att presentera sig och sedan kan ni börja diskutera boken. Det är bra att ha några frågor förberedda i förväg så att alla kan delta i diskussionen.

 

  • Håll diskussionen igång. Efter det första mötet är det upp till dig att hålla diskussionen igång. Det kan du göra genom att lägga ut frågor eller tankar om boken på en blogg eller en webbplats i sociala medier som är avsedd för din bokcirkel. Du kan också skicka ut e-postmeddelanden till gruppmedlemmarna mellan mötena för att hålla igång samtalet.

Fördelar med en bokcirkel

Att starta en bokcirkel är ett utmärkt sätt att njuta av dina favoritböcker tillsammans med vänner. Det är också ett utmärkt sätt att träffa nya människor och få nya vänner. Fördelarna med att delta i en bokcirkel är många. En bokcirkel är ett utmärkt sätt att träffa andra människor som delar din kärlek till läsning och att diskutera böcker med dem regelbundet. 

 

Det är också ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om de senaste utgivningarna och att ta reda på nya författare och genrer. Och det är förstås alltid trevligt att ha en ursäkt för att träffas med vänner på kaffe eller vin och ost!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *