Recension: Ingen ska skonas

Ingen ska skonas, av Johan Brännström

Brännström är tillbaka med tredje boken om Mikaela Sköld. De första två var riktigt bra, så förväntningar är såklart högt ställda.

Om boken

“Ett bostadshus fullt av döda hyresgäster.

Det blir den chockerande starten för Mikaela Sköld på sitt nya jobb som handläggare på polisens underrättelsetjänst efter att hon sagt upp sig från sin tjänst som reporter på Nyhetsbyrån.

Först tyder spåren på att det är ett brutalt gängrelaterat dåd och polisen tar upp jakten på en kriminell tonåring som setts lämna huset. Men när vittnen säger sig ha sett mördaren bära oxmask och mystiska tecken skrivna i blod upptäcks i bostadshuset för det utredningen in i en annan riktning.

Samtidigt känner sig Mikaela vilsen och ifrågasätter sin identitet när hennes nya arbete visar sig vara en plats med dubbelspel där ingen går att lita på. Men även privat dras hon in i en självdestruktiv spiral med dåliga relationer.

Det gör även dottern Vanja som nu är femton år och går sista veckorna i nian. Hon har träffat en pojkvän, men han behandlar henne dåligt. Och när hennes kompis Sofie börjar köpa droger från ett kriminellt gäng dras de snabbt ini ett allt farligare spel.”

 

Leining skonar

Gunilla Leining står för inläsning och gör i vanlig ordning ett väldigt bra jobb. Nog sagt om den saken!

 

Brännström upphöjt i tre

Detta är som sagt tredje boken av Brännström. Är det den bästa hittills? Jo. Det ska jag väl inte hemlighålla i onödan. Brännström går från klarhet till klarhet och visar sig här vara en av våra mest kompetenta och spännande krimförfattare. Karaktärerna är intressanta och känns trovärdiga. Dialogen flyter på finfint. Intrigen är obehaglig, intressant och full av aktuella ämnen. Spänningsnivån på topp så gott som rakt igenom. Vändningarna är skickliga, och skicklig är ett ord som beskriver boken som helhet. Skicklig och oerhört välskriven. Mikaela har utvecklats till att blir en riktigt intressant karaktär att följa och detsamma gäller de andra i återkommande persongalleri. Jag stannar ofta upp och tänker att det här skulle bli en jäkligt bra tv-serie, eller filmer.

Jag ser verkligen fram emot mer av Brännström.

 

Ingen ska skonas landar på 4,5 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *