Varför inte starta ett helt nytt företag?

Har du en bra affärsidé men inte riktigt vet hur du ska gå till väga?

Visste du tex att det som säljs mest på e-handel numera är skor, böcker och elektriska produkter och varor. Det som säljs minst är smink och parfym just nu.

Många människor skapar nu e-handel eller startar upp obemannade livsmedelsbutiker. Tex har du en bra idé så ska du absolut inte direkt dela med dig av den till höger och vänster. Var väldigt försiktig med vem du delar med dig den till. För ju mer försiktig du är desto lättare kan du utveckla din egen idé i lugn och ro. Finns en historia om en kvinna som hade kommit på en egen dryck som både gör människor friska och som hjälper dem att bli mätt fortare och på det gå ned i vikt.

Hon pratade om denna dryck till en person som direkt påstod att de själva skulle göra en likadan och att de hade haft samma idé i mer än 2 år. Dvs människan stal hennes idé och låtsades som om de hade jobbat på produkten under 2 års tid.

Dessa personer började sälja produkten som visade sig vara ren bluff. Den var ej ekologisk som de påstod att den var och burken hade hål i sig så dryck sprutade ut. Detta för att de hade valt att jobba med den billigaste fodral till burken.

Som tur var är inte denna kvinna längre verksam i detta bolag. Hon drog sig ut då de var oärliga när det kom till mycket. Så ska man ge sig in i ett företag så ska man endast jobba med ärliga personer man vet kommer hålla vad de lovar. Det är jätteviktigt eftersom det handlar om din framtid. Kan du inte lita på en person så blir det otroligt svårt att i framtiden kunna hantera bokföring och försäljning. Ta inte vem som helst på gatan och tro att de ska vara duktiga entreprenörer. Ta tag i de människor som har en kunskap och kan bidra med något till ditt företag. Även om du söker folk som har bra ekonomi så är det inte säkert att de under långa loppet kan medföra något bra till företaget. En av delägarna i ovan företag gick in med pengar. Han kanske gick in med 200 000 kr men påstod att han hade lagt in ca en miljon svenska kronor. Så även om folk har pengar kan de ändå visa sig vara oärliga och odugliga för ovan person som investerade pengar jobbade aldrig i företaget. Samt på det försökte skuldsätta företaget genom att påstå att han hade lagt in mer pengar än vad han hade gjort i början.

Sedan fanns en kvinna som var det största skämtet av dem alla som inte ens hade någon utbildning men påstod sig vara akademiker. Hon hade dessutom en diagnos och kunde tappa ansiktet inför kunderna och skapa bråk och drev häxjakt på folk.

Hela denna grupp gjorde det omöjligt för den kvinna som hade kommit på allt och dessutom var den enda ärliga och seriösa i hela bolaget. Må ingen hamna i en sådan situation som kvinnan hade gjort. Det enklaste hade varit om hon hade tagit ett enkelt sms lån för att slippa ha med konstiga människor att göra.

I dag sprudlar hon av massor av bra idéer och har mycket ärliga delägare som är givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *