Recension: Skuggan

Skuggan, av Lars Wernström

Wernström är tillbaka med tredje boken om privatutredare Erik Sandell.

Om boken

“Privatutredaren Erik Sandell tar sig an ett cold case. För fyra år sedan försvann 29-åriga Marlene spårlöst från sitt hem i Stockholm, en kort tid efter att hon misshandlats svårt. Polisen tvingades pausa sin förundersökning i brist på bevis, trots att allt pekade mot hennes pojkvän. Nu vill Marlenes familj göra allt för att få ett avslut. Erik Sandell och hans team upptäcker snart att det finns mycket som polisen inte gjort. Spåren leder både mot en stor löptävling och mot affärsvärlden. Men för att få svaren de söker krävs ett öppet sinne och okonventionella metoder …”

 

Björnes utredningsmagasin

Som tidigare är det Björn Bengtsson som läser in böckerna om Erik Sandell. Och som vanligt gör han ett suveränt jobb. Det finns en anledning till att han är en av mina favoriter.

 

Sandell den tredje

I den tredje boken om Erik Sandell ställs han själv inför livsomvälvande händelser som gör honom kluven – för livet är inte alltid så lätt att navigera, eller hur? Samtidigt får byrån ett cold case på bordet och de slängs in i – vågar man säga deras mest intensiva fall hittills?

Det är åtminstone en sak som är säker: Tredje boken är den mest intensiva hittills. Positivt menat. Det är underhållande och spännande rakt igenom. Svängarna i intrigen är snygga, likaså dialogen. Möjligen har Wernströms emellanåt underfundiga humor tagit ett litet steg tillbaka till förmån för intrigen, men det glimmar fortfarande till emellanåt.

Det här är en deckarserie som fungerar väl för er lite mer räddhågsna i lyssnarskaran, för även om samtliga tre böcker är rejält spännande och bitvis mörka så är det ganska snällt när det kommer till våld och blod. I mångt och mycket är den tredje delen också den hittills bästa och jag gillar hur Wernström med små medel även utvecklar sidointrigerna kring Sandells privatliv.

Det här är en bokserie jag tycker förtjänar betydligt mycket mer uppmärksamhet (även om Wernströms samma dag som detta skrivs kan stoltsera med att se sitt omslag glida runt i en snygg tv-reklam!).

Skuggan landar på 4,5 av 5 pannkakor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *