Recension: Nattrov

Nattrov, av Jeanette Bergenstav

Nattrov är uppföljaren till Bergenstavs finfina debut Syndoffer.

Om boken

“En ung man hittas naken mitt på vägen i vinternatten. Han är död.

Chocken i den lugna Göteborgsförorten är stor och journalisten Jennifer Sundin får i uppgift att rapportera. Hon gräver i den dödes förflutna och skräms av det meningslösa våld som breder ut sig bland unga.

När en kvinna försvinner efter en utekväll dras Jennifer in i fallet och hamnar oväntat i dramats absoluta mitt. Samarbetet med polisen blir komplicerat och spåren leder i flera riktningar. Någon ljuger, men vem?

Samtidigt försöker Jennifer få ihop sitt nya varannan vecka-liv och hantera den oro som sakta växer. Det blir svårare än någonsin när fallen hon skriver om tränger sig hela vägen in i hennes hem. Klockan tickar och insatsen är hög – liv eller död.”

 

Berntson stjäl natten

Sofia Berntson visar återigen varför hon är en av Sveriges absolut skarpaste inläsare. Leve “whiskeyrösten”!

 

Sundin, med rätt att rapportera

Första boken om Jennifer Sundin var lite av en käftsmäll. Den började lite trevande och växte efter ett par timmar till något riktigt, riktigt bra. Det jag uppskattade kanske allra mest var den underfundiga, lite oväntade humorn. Del två är precis lika välskriven som första. Drivet är lika bra. Jag gillar intrigen och vändningarna. Humorn kanske inte kommer fram riktigt lika klart här som i första delen, även om ett finns ett par scener (rektalundersökningen!) där det verkligen glimmar till.

Jag gillar detta skarpt. Möjligen tycker jag att intrigen och vändningar kring Sundin var snäppet intressantare i första boken, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Det spelar å andra sidan ingen större roll när det är så pass välskrivet.

Karaktärerna är intressanta och känns trovärdiga, dialogen likaså. Det finns oerhört mycket att gilla här och Jeanette, snälla, tappa aldrig bort humorn, för den är underbar! Vi är överösta med kompetenta, välskrivna deckare- och krimromaner som är totalt humorlösa, därför uppskattar jag Jennifer Sundins äventyr lite extra!

 

Nattrov landar på 4 av 5 pannkakor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *