Recension: Vid skogens slut

Vid skogens slut, av Sara Åström & Anette Sandlund

Det här är första delen i deckarserien om Sofia Winter.

Om boken

“Sofia ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn med problem.

På en av skolorna där hon gör besök finns Alva, en flicka som drar sig undan socialt umgänge och som ofta är borta från skolan utan förklaring. Familjen verkar vara en vanlig familj, om än något isolerad, men fungerar inte i sin kommunikation med skolan.

Alvas problem slår an en ton inom Sofia, det är något hos henne som gör att hon inte kan släppa taget. När en flicka i Alvas närhet försvinner och senare hittas brutalt mördad anar Sofia att Alva kan vara i fara. Ju mer Sofia gräver, desto mer akuta blir hennes farhågor.”

 

Rachel Spektakel

Rachel Mohlin, som skådis kanske mest känd för komiska roller, är även något av en veteran som inläsare. Jag gillar henne. Behaglig röst och bra inlevelse!

 

Sekten är värst

Jag har säkert använt ovan rubrik till andra böcker som involverar sekten, ber om ursäkt för det på förhand, men den kommer nära till hands!

Det tar en liten stund innan jag dras in i boken på allvar, men så är det ofta med första delen i en serie. Man ska lära känna miljöerna, karaktärerna och samtidigt få grepp om intrigen. Boken innehåller sekttema, vilket jag kan tycka är lite uttjatat, men tack och lov lyckas duon göra något riktigt intressant av det!

Det är välskrivet, smart och rappt berättat. Karaktärerna är välmejslade och jag ser fram emot att lära känna Sofia Winter bättre i kommande delar.

Intrigen känns realistisk och spänningen tar sig. Det är bitvis obehagligt och lite rått, men utan att det blir explicit. På det stora hela en väldigt bra debut som lovar gott inför kommande delar, som jag noterar dessutom är inlästa av en av mina absoluta favoriter (inte alls partisk): Sofia Berntson.

Vid skogens slut är sammanfattning riktigt bra, tar en del oväntade vändningar och lovar gott inför kommande delar. Det tar ett tag för mig att komma in i den, men när den tar sig blir det bitvis riktigt nervigt.

 

Vid skogens slut landar på 3,5 av 5 pannkakor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *