Recension: Ett livsavgörande beslut

Ett livsavgörande beslut, av Christina Larsson

Jag har tidigare lyssnat på några av Larssons uppskattade böcker om Sektion M och varit nyfiken på Agenturen-serien länge. Nu fick jag äntligen tid till del ett!

Om boken

“Louise och Max Olsen har tvingats fatta ett avgörande beslut. Ge upp eller kämpa för sina liv. Valet är enkelt. Men för att lyckas med vad de föresatt sig behöver de pengar. Mycket pengar.

Den organiserade brottsligheten breder ut sig i Göteborg. Olika falanger strider om herraväldet och Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Vem kan hon lita på? Samtidigt är det något som är rejält fel med senaste fallet som hennes man, säkerhetsexperten Max, har åtagit sig.

De inser att de bara har ett val. De som tror att de har oskadliggjort Louise och Max vet inte hur fel de har. Nu är det krig. De två mot resten av världen.”

Malmsjö levererar

Som rubriken beskriver: Malmsjö levererar i vanlig ordning en suverän inläsning. Nog sagt.

 

Nervig agentur

Jag har hört oerhört mycket gott om Agenturen-serien men inte hunnit ta mig tid förrän nu. Hur håller den första delen?

Riktigt bra, är det korta svaret. Larsson har redan innan bevisat att hon är en suverän författare och det här är inget undantag. Det är välskrivet, persongalleriet är intressant och det är hög fart från start till slut. Vi serveras oväntade vändningar och en intrig som tar sig med tiden och blir riktigt spännande och förbaskat nervig.

Det är oerhört filmiskt och nog skulle det här göra sig oerhört bra som en påkostad serie. Främst sista timmarna tycker jag att Larsson verkligen visar prov på hur duktig hon är på att författa spänning. Det byggs även upp för kommande delar i serien på ett väldigt snyggt sätt. Jag är dock glad att jag inte tillhör de som började lyssna på serien när den kom och således blir tvungen att vänta på fortsättningen, för nog är det en stor jäkla To be continued man får serverad.

Det finns väldigt, väldigt mycket att tycka om här och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta bekanta mig med Louise, Max och de andra.

 

Ett livsavgörande beslut landar på 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *