Recension: Än brinner lågan

Än brinner lågan, av Susanne Fellbrink

Det här är den fjärde delen i serien om Cilla Fallander, men likväl den första jag lyssnar på.

Om boken

“Artisten och mångsysslaren Cilla Fallander startar en festvåning i Sundsvall, vilket inte går helt smärtfritt. Förutom problem med illasinnade kockar och okända inkräktare hör hon konstiga ljud inifrån fläktrummet. Men bara på nätterna och bara när hon är ensam kvar. En natt när hon är på väg därifrån gör hon en fruktansvärd upptäckt i en sopcontainer och kastar sig handlöst ut i den kalla vinternatten.

I en annan del av stan hotas den unga Alva av sin manipulerande pojkvän, samtidigt som tvåbarnsmamman Julia har fastnat i ett spelberoende och änkan Milly kämpar för att rädda sin vuxne son ur hans drogmissbruk. De tre kvinnorna möts i Cillas festvåning och en oväntad vänskap uppstår. Deras öden vävs samman och de hamnar i en droghärva där längtan efter pengar ställer allt på sin spets.”

 

Leining läser

Gunilla Leining står för inläsning och om detta har jag inget att säga annat än att hon som vanligt sköter sig fenomenalt.

 

Spänning i nöjesvärlden

Fellbrinks serie är intressant. Vi “slipper” poliser och sånt och serveras istället en spänningsserie som dessutom utspelar sig i nöjesbranschen – Jag kan inte på rak arm minnas att jag lyssnat på nåt liknande tidigare. Och jag gillar ju författare som tänker lite utanför boxen och levererar annat än standardformeln.

Sedan är detta dessutom smart, underhållande och väldigt välskrivet. Vi bjuds på många trevliga vändningar och tempot är högt rakt igenom. Persongalleriet är intressant, dialogen verklighetstrogen. Cilla är en väldigt spännande huvudkaraktär att följa och många av sidospåren, varav somliga knyter an till huvudintrigen, är snyggt uppstyrda. Och så har vi Sammy med sin cateringfirma, bara en sån sak!

Det finns med andra ord väldigt mycket att tycka om. Att viktiga delar utspelar sig i ett fläktrum går ju såklart inte den här ventilationsentreprenören omärkt förbi heller.

Nu gav jag mig in i seriens fjärde del istället för att ta det från början, men det funkade bra tack vare att handlingen är fristående. Ser fram emot att lyssna på övriga delar!

Än brinner lågan landar på 4 av 5 pannkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *