Recension: Ad mortem

Ad mortem, av Ann-Charlotte Persson & Mikael Ressem

Det här är första delen i Klara-serien, ett samarbete mellan två väldigt produktiva författare.

Om boken

“En ung man med svåra skottskador kastas ut ur en bil framför akutmottagningen på Gävle sjukhus. Inne i ett av traumarummen tar kirurgläkaren Klara Andersson hand om mannen, som visar sig vara son till den ökände gängledaren Salim Hassan. Några dagar senare kommer en våldtagen kvinna in till akutmottagningen. Kvinnan arbetar själv på sjukhuset och Klara upptäcker att det finns en obehaglig koppling mellan henne och kollegan, vilket får Klara att bli på sin vakt. Snart dras hon dessutom in i Salim Hassans värld av vapen, skjutningar och vedergällning. Det dödliga våldet är på väg att trappas upp i Gävle, samtidigt som Klara inser att staden kan ha drabbats av en serievåldtäktsman som verkar ha någonting med hennes eget förflutna att göra. ”

 

Leining läser

Jag känner mig tjatig, men vad tusan: Gunilla Leining sköter sig klanderfritt som alltid. Det finns en anledning till att hon är en av landets mest uppskattade och anlitade inläsare.

 

Kirurgaction

Ressem har byggt sitt varumärke som författare med deckare och spänningsromaner där vi får följa sjukvårdare i minst sagt pressade situationenr. Klaraserien rör sig i samma miljöer som Erik Sandström-deckarna.

Jag älskar ju när man tar en beprövad, urvattnad genre och förnyar. Där har Ressem gjort ett fantastiskt jobb (även om jag inte hunnit lyssna på mer än en eller ett par av Sandström-böckerna). Det är riktigt intressant att följa de riktiga livräddarna och nu har han alltså teamat upp med Ann-Charlotte Persson för att bjuda på en ny serie.

Här träffar vi kirurgen Klara som slängs in i hetelden när hon får in en traumapatient med skottskador. Det är upptakten till en riktigt nervig och spännande roman med många vändningar, intressant persongalleri och inte minst, dessvärre, väldigt aktuella teman.

Duon bjuder på snabb spänning och det bjuds på en hel del överraskningar. Intrigen känns även trovärdig och det blir alltid extra intressant när man vet att författaren/författarna vet vad dom skriver om. Sammanfattningsvis en riktigt bra första del i en serie jag ser fram emot att följa. Blev även rätt sugen på att ge mig i kast med Sandström-böckerna från start och lyssna på mer av Ann-Charlotte. När tid finnes. Den digitala bokhyllan fylls på betydligt snabbare än den betas av.

 

Ad mortem landar på 4 av 5 pannkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *