Recension: Febern

Febern, av Caroline & Leffe Grimwalker

Andra delen i serien Döden i December.

Om boken

“John Wagner dras in i ett våldsamt gisslandrama och det visar sig att Decembers mest prominenta familj, Ackermanns, har ett finger med i spelet. Kim Cordell är hetare än någonsin och John slits mellan attraktionen till henne och saknaden efter sin försvunna fru. Är Sara ens vid liv? Kanske har hennes våldsamme ex-pojkvän Kurt Strand svaret?”

 

Malmsjö

Sagt det förr, säger det igen: Malmsjö hade kunnat få ekonomisidorna i DN att låta spännande. Kung.

 

December del två

Full fart rakt in i kaklet när del två sätter igång, såklart. Grimwalkers visar åter att de är mästare på att skriva underhållande, nervig spänning. Språket sitter, dialogen likaså. Jag ler och skrattar ibland rakt ut åt underfundiga formuleringar som jag bitvis även kan känna igen från det egna skrivandet.

Sen måste jag säga att jag är lite av en sucker för det kortare formatet. Det är tacksamt att kunna lyssna på en December-bok på cirka fem timmar, hoppa över till något annat och sedan ge sig på nästa del. Om det beror på att jag är otålig, att jag har för mycket att göra, för många böcker att plöja eller en blandning av alla tre kan ni fundera över.

Jag gillar karaktärsutvecklingen. Cordell och Wagners relation fördjupas och intrigen tätnar.  Det är kort och gott spänning på väldigt hög nivå även om jag faktiskt, åtminstone hittills, tycker att deras egna serier (Storm respektive Trickster och Vågbrytarna) är ett snäpp starkare. Men så är jag bara inne på del två av tio i December-serien, så varför skulle ni lyssna på mitt svammel? Jäkligt bra är det oavsett och det här är två författare som aldrig gör en besviken.

Febern landar på 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *