Recension: Gruppen: Mamman

Gruppen: Mamman, av Emma Olofsson & Cecilia Sahlström

Produktiva Olofsson och Sahlström teamar upp med första delen i en ny serie.

Om boken

“När Malins man tar livet av sig slås hennes tillvaro i spillror. Sonen David blir alltmer avigt inställd till henne och för att få hjälp ur krisen tvingar Malins arbetsgivare henne att gå i gruppterapi. I terapirummet möter hon vitt skilda personligheter, och sakta vågar hon öppna sig om sin sorg, det olyckliga äktenskapet och oron över sonen.

När David plötsligt försvinner blir Malin tvungen att bege sig ut på Malmös gator för att leta reda på honom. Under sitt sökande inser hon att hennes son levt ett liv bortom deras gemensamma. Hon möter hans hemliga flickvän Fariba, som även hon känner en bottenlös saknad efter David. Snart är Malin och Fariba indragna i ett tröstlöst sökande efter vad som har hänt, där de behöver hitta sätt att navigera en helt främmande värld.”

 

Spänning med Mirja

Mirja Turestedt är suverän både som skådis och uppläsare. Här gör hon ett fenomenalt jobb!

 

Tragiskt, spännande och mänskligt

Jag har lyssnat på ett par böcker av båda författarna så förväntningarna på deras första gemensamma bok är minst sagt höga. Infrias förväntningarna? Absolut. Första delen i deras nya serie är oerhört välskriven, som förväntat. Det är en vemodig, vacker och sorglig berättelse om hemligheter och trasiga människor. Intrigen är intressant, karaktärerna trovärdiga och deras respektive resor fascinerande att följa.

Jag dras in i intrigen på nolltid och författarna lyckas hålla mig kvar rakt igenom. Allt är väl genomtänkt och intrigen utvecklas på ett snyggt, tänkvärt och medryckande sätt.

Det märks att författarna funnit en bra symbios i samarbetet och det bådar verkligen gott inför kommande böcker. Sedan gillar jag ju när man tänker utanför boxen, och idén med den här terapigruppen som ligger till förgrund för serien är onekligen kittlande och annorlunda. Således är detta mer åt thrillerhållet än en deckare, vilket också gillas.

Summerar vi så finns det med andra ord mycket att tycka om med den här nya serien och det ska bli oerhört spännande att få hänga med på resan.

 

Gruppen: Mamman landar på 4 av 5 pannkakor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *