Recension: Vågspel

Vågspel, av Caroline Grimwalker

Vågspel är fjärde  delen i Grimwalkers Vågbrytar-serie.

Om boken

“Linn Walter och hennes partner Veronica slukades för alltid av havet. Men det var för sex år sedan. I själva verket är de högst levande, till onda svenska mäns stora sorg. Två landsvägsnomader i en husbil. Rättvisa hämnare eller simpla mördare? Det beror på vem du frågar.

Deras expertis sprids från mun till mun. Efterfrågan på deras tjänster tycks oändlig. Men det förflutna har en tendens att komma ifatt. En trio udda figurer, förenade av brinnande hat mot Linn, är dem i hälarna. Samtidigt som Linn och Veronica är upptagna med ett trilskande uppdrag blir de upphunna och det leder till ond bråd död. Men för vem?”

 

Leining

Vi slösar inte alltför många ord här: Leining är suverän. Som alltid.

 

Fjärde gången gillt?

Det har gått lite mer än 1,5 år sedan tredje delen i serien släpptes, så jag hade inte allt klart i minnet, men det gav sig ganska fort.

Som vanligt när Grimwalker är framme så är det full fart från första kapitlet. Det är inte mycket dötid här inte. Och det är jag tacksam för. Det här är den kortaste boken i serien och det är fascinerande hur mycket man får plats med på så pass kort speltid (strax under sju timmar). Det är filmiskt, som alltid, och jag ser actionrökaren spelas upp i skallen. Underhållande, finurliga formuleringar och färgstarka karaktärer – allt som kännetecknar en Grimwalker-bok.

Det är spännande rakt igenom och tack vare den höga farten och käftslängandet mellan karaktärerna så vill man bara ha mer. Däremot tycker jag att intrigen är svagare  än tidigare och således blir detta i min mening seriens hittills svagaste länk. Det är lite som en lång jakt och inget fel i det – Jag är ju underhållen rakt igenom. Och för att vara den svagaste boken i serien så bör påtalas hur jäkla hög lägsta-nivå vi snackar här, för det är fortfarande riktigt jäkla bra och man vill, i vanlig ordning, bara ha mer!

Vågspel landar på 4 av 5 pannkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *