Recension: Barnsoldaten

Barnsoldaten, av Cecilia Sahlström

Andra delen i Sahlströms serie om Rakel Vrede är äntligen här!

Om boken

“När Malmöpolisen genomför en razzia mot människohandlare lyckas de frita en grupp kvinnor från en gammal rivningskåk. Bland kvinnorna finns en 15-årig flicka från Nigeria. Flickans bakgrund är helt okänd och hennes aggressiva utagerande ett mysterium. Fallet överlämnas till Rakel Vrede och Niklas Röding. Samarbete har aldrig varit Rakels styrka, men med Niklas vid sin sida är hon villig att uthärda sina kollegor på människohandelsgruppen för att hjälpa flickan.

Genom de första förhören avslöjas det att männen som gripits vid razzian bara är en liten del av ett större kriminellt nätverk. Försöken att få information ur den okända flickan är inte särskilt lyckade och frågorna blir bara fler och fler. Vad har hon varit med om, och hur kom hon till Malmö? Ledtrådarna tyder på en smugglingskedja av internationella proportioner.

Ju mer Rakel gräver i fallet, desto tydligare blir det vilken typ av sadistisk organiserad brottslighet hon har att göra med. När flickan plötsligt försvinner är det uppenbart: hennes kidnappare är inte villiga att släppa taget om henne.”

 

Kauppi

Lo Kauppi är en av våra mest populära inläsare. Barnsoldaten är ett perfekt exempel på varför.

 

Rakel Spektakel den andra

Jag tyckte oerhört mycket om första boken och det som stack ut där var, utöver en oerhört intressant intrig, såklart Rakel Vrede. En komplex, underhållande och intressant karaktär som med sina autistiska drag är både genialisk – och svår att arbeta med.

Intrigen i Barnsoldaten är minst lika intressant som i första delen och spänningsnivån är hög rakt igenom. Det är en både nervig, obehaglig och sorglig berättelse vi bjuds på, som tydligt visar prov på mänsklighetens mörkare sidor.

Utöver intrigen, karaktärerna den låter oss möta och de många smarta och spännande vändningarna så är även Rakels privatliv intressant att följa. Hennes trevande sätt att närma sig ett potentiellt kärleksintresse och det underbara samspelet med brorsan tillhör bokens höjdpunkter. Sahlström är suverän på att blanda realistisk, tänkvärd och pulshöjande spänning med starka karaktärer.

 

Barnsoldaten landar på 4,5 av 5 pannkakor

2 svar på ”Recension: Barnsoldaten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *